+48 / 74 / 81 57 209 sp2zab@poczta.onet.pl

⭐Aktualności

DZIEŃ ŻYCZLIWOŚCI W ŚWIETLICY SZKOLNEJ .

DZIEŃ ŻYCZLIWOŚCI W ŚWIETLICY SZKOLNEJ .

„Jest taka piękna kraina, gdzie dzień się uśmiechem zaczyna. Kiedy staniemy tak naprzeciw siebie, Ty uśmiechnij się do mnie, a ja do Ciebie”.      21 listopada to Światowy Dzień Życzliwości i Uśmiechu. W tym dniu do kręgu życzliwych i uśmiechniętych ludzi postanowiły...

czytaj dalej
KLASA 7A CZYTA DZIADY

KLASA 7A CZYTA DZIADY

  Klasa 7 czytała fragmenty "Dziadów" cz. II z podziałem na role. Aby lepiej wcielić się w postaci mickiewiczowskiego dramatu stworzyli mroczną atmosferę. W takim klimacie nikt nie był znudzony😱👻 Opracowała: Aleksandra...

czytaj dalej
WYCIECZKA KLASY 1A DO PAŃSTWOWEJ STRAŻY POŻARNEJ.

WYCIECZKA KLASY 1A DO PAŃSTWOWEJ STRAŻY POŻARNEJ.

    W środę, 16 listopada klasa pierwsza zawitała w PSP w Ząbkowicach Śląskich. Strażacy wnikliwie wprowadzili uczniów w tajniki swojej pracy. Dzieci zwiedziły remizę, poznały sprzęt, umundurowanie, wchodziły do wozów strażackich. Obejrzały film instruktażowy na temat...

czytaj dalej
LEKCJA REGIONALNA “MOJA OJCZYZNA”

LEKCJA REGIONALNA “MOJA OJCZYZNA”

   14 listopada uczniowie klasy czwartej, pod opieką p. Aleksandry Gwóźdź, wzięli udział w lekcji z regionalizmu pt. "Moja Ojczyzna", którą przeprowadziła p. Elżbieta Horowska - bibliotekarz i przewodnik sudecki. Uczniowie dowiedzieli się sporo o geografii i historii...

czytaj dalej
BIBLIOTECZNE NOWOŚCI W KLASIE 2.

BIBLIOTECZNE NOWOŚCI W KLASIE 2.

   8 listopada biblioteczne nowości zawitały do klasy 2. Promocja czytelnictwa polegała na pokazaniu jeszcze pachnących drukiem nowości wydawniczych i bestsellerów. Potem teatrzyk kamishibai zaprezentował historię sprytnego ptaszka, który był pomysłowy i koleżeński, a...

czytaj dalej
PROGRAM “OWOCE I WARZYWA W SZKOLE” W KLASIE 4A

PROGRAM “OWOCE I WARZYWA W SZKOLE” W KLASIE 4A

    7 listopada klasa 4a zrealizowała działanie edukacyjne o zdrowym żywieniu w ramach programu „Owoce i warzywa w szkole”. Uczniowie robili sałatkę owocową, kanapki i sok. Pamiętali o czystych rękach, ostrożności i estetyce wykonania. Swoimi kulinarnymi wyczynami...

czytaj dalej